Något om mig

Yvonne Dider. Foto: Petter Magnusson. www.pettermagnusson.se/

Jag som driver det här företaget heter Yvonne Dider (f. 1972) och jag har erfarenhet av släktforskning sedan 25 år tillbaka.

De senaste 15 åren har jag släktforskat aktivt och i stor omfattning.
Att arbeta med ursprungskällor är en självklarhet för mig, för att uppnå största möjliga säkerhet i de svar jag ger dig som kund.
Jag är mycket intresserad av att komma fram till resultat i själva forskandet.

Genom studier vid bl a Lunds Universitet och mitt stora intresse för släktforskning har jag bl a lärt mig arkivkunskap, genealogisk metodik samt läsning och tolkning av gamla handskrifter (paleografi).
Mycket praktiskt arkivarbete med egen forskning har gett mig en mycket god och stabil grund att stå på.
Jag har forskat i olika arkiv från Skåne och Småland i söder till Väster- och Norrbotten i norr och även fördjupat mig i forskning i Finland och USA.
Jag kan effektivt använda mig av olika typer av arkiv och använder mig också av den senaste tekniken inom släktforskningsområdet.

Som privatperson har jag gjort släktutredningar åt ett antal personer under årens lopp och tycker att det är energigivande och intressant att släktforska även åt andra - vilket inte är en självklarhet. 

Till dig som kund levererar jag naturligtvis alltid ett noggrant och väl utfört uppdrag med fullständiga källhänvisningar.

Genom starten av företagsverksamhet 2011, har jag tagit upp min humanistiska bana. I mitt andra företag DROTTNINGHOLM DECORATION & INSPIRATION arbetar jag bl a med möbeltapetsering, inredning och byggnadshistoriska visningar.

Tidigare har jag under många år arbetat som bl a yrkesofficer i Flygvapnet och säkerhetschef vid Kungl Hovstaterna, se CV.

Tillbaka till Start.